Skipselektriker

Dagens skip blir stadig mer avanserte og komplekse. Som skipselektriker skal du kunne sette sammen, justere og reparere forskjellige elektriske motorer og generatorer.

Du er også skipets spesialist på instrumenter og kontrollapparater inni elektriske apparater. En viktig oppgave er å kunne utføre feilsøking og utbedring av feil på elektriske anlegg og utstyr. Arbeidsoppgavene er både utfordrende, utviklende og ikke minst fremtidsrettede.

Som elektriker må du kunne arbeide planmessig, nøyaktig og selvstendig. Du må være ansvarsbevisst og kunne følge strenge sikkerhetskrav og mange typer regler. Du må være effektiv og nøyaktig. Du må være god til å samarbeide.

Utdanning:

For å bli skipselektriker velger du først Vg1 elektrofag og deretter Vg2 el-energi, før du gjennomfører 30 måneders læretid. Av disse 30 månedene er ca. 10 måneder på skole med fordypning i maritime elektriske anlegg, høyspentkurs, utplassering i bedrift og sikkerhetskurs. Deretter gjennomføres 20 måneder som skipselektrikerlærling ombord på skip. Læretiden på 30 måneder tilbys bare gjennom de maritime opplæringskontorene.