Motormann

Motormannen er fagarbeider i skipets maskinavdeling. Hovedoppgavene er vedlikehold knyttet til drift av skipets maskineri med tilhørende systemer.

Som motormann behersker du grunnleggende bruk av tekniske tegninger og flytskjemaer. Du kan bruke verktøy, sveiseutstyr, måleutstyr og testutstyr som er typisk for vedlikehold av skipsmaskineri samt vedlikehold av ventiler og rørsystemer. Motormannen har også vakttjeneste. En motormann må kunne arbeide planmessig, nøyaktig og selvstendig.

Du må være ansvarsbevisst og kunne følge strenge sikkerhetskrav og mange typer regler. Du må være effektiv og nøyaktig. Du må være god til å samarbeide. Faget er grunnlaget for rekruttering til maskinist, og dermed er motormannen kvalifisert til opptak på teknisk fagskole. Motormannfaget vil hele tiden være i utvikling i samme takt som den teknologiske utviklingen.

Utdanning:

Etter 10-årig grunnskole søker du Vg1, linje for Teknikk og Industriell Produksjon (TIP) eller Elektrofag. På Vg2 velger du Maritime fag. Deretter er det to år som lærling før du får fagbrev som motormann.