Ringer av vann- det skal kåres en vinner!

Nå starter finalen i «Ringer av vann». Over 3000 elever fra videregående skole har høsten 2016 deltatt i lokale «Ringer av vann» camper over hele landet, i regi av Sett Sjøbein og Ungt Entreprenørskap. Nå sitter vi igjen med ett lag fra hvert fylke som skal møtes i den nasjonale finalen.

Fremtidens sjømatentreprenører -nu kjør vi!

16-18 januar møtes vinnerlagene fra alle fylkene til en nasjonal finale i «Ringer av vann» i Stjørdal. Finalen avholdes i forbindelse med Sjømatdagene på Hell 2017.

Fiskeriministeren satte selv i gang den landsdekkende innovasjonskonkurransen «Ringer av vann» – sjømat for fremtiden, i starten av 2016, og han kommer til Sjømatdagene for å gi finalistene det endelige oppdraget.  Se videohilsen fra fiskeriministeren her.

Mandag 16 januar ønsker vi velkommen til Trøndelag og starter med en fagdag om næringen, og elevene får blant annet besøke NTNU for å oppleve hvordan forskning og innovasjon for havrommet skjer i praksis på SINTEF Ocean og Institutt for Marinteknikk.

Tirsdag 17 januar blir finalistene med på åpningen av sjømatdagene på Hell hvor fiskeriminister Sandberg skal tale, de settes i gang med finaleoppdraget i etterkant av dette. Elevene skal jobbe hele tirsdagen med oppdraget og onsdag skal bidragene presenteres for en jury, før en vinner skal kåres fra scenen på sjømatdagene.

Sett Sjøbein gleder oss til å ta imot elever og lærere i Trøndelag, det blir spennende dager og vi ønsker alle lagene lykke til!

Hva som skjer nå?
Hva er finaleoppdraget? Hvordan går det videre? Hvordan løser lagene oppdragene?
Følg med på Sett sjøbeins facebookside, instagram eller her på nettsiden, vi oppdaterer fortløpende de neste dagene.

#ringeravvann

Les mer om Ringer av vann her