Filmpremiere: Marin student-bootcamp Vestlandet 2018

Masterstudenter fra hele landet ble kjent med sjømatnæringen på Vestlandet i september. Se hva de fikk oppleve!

Tjue masterstudenter fra ulike studieretninger og utdanningsinstitusjoner i Norge ble med på bootcamp for å bli kjent med sjømatnæringen i Kalvåg og Måløy.

Området er kjent for spennende bedrifter både innen havbruk og fiskeri, som gjorde det veldig godt egnet for å lære om næringen.

Studentene ble filmet gjennom oppholdet av selskapet Solbakken Productions. I denne filmen kan du følge studentene gjennom bootcampen:

Innblikk i hele verdikjeden

Studentene dro rett på bedriftsbesøk hos Brødr. Larsen i Kalvåg den første dagen, mens resten av bootcampen var i Måløy-regionen.

Bedriftene og organisasjonene studentene fikk presentasjoner av var Ervik Havfiske, Fiskeridirektoratet, Sogn og Fjordane Fiskarlag, Vest-Norges Fiskesalslag, Opplæringskontoret for fiskeri- og havbruksfag, Coast Seafood, Skipskompetanse, Selstad AS, Easy Form, Stadt Towing Tank og Pelagia Måløy.

– Jeg synes bedriftsbesøkene har vært veldig givende. Vi har fått innblikk i hele verdikjeden, sier Endre Nordstrand som er masterstudent i akvamedisin på UiT Norges arktiske universitet.

Skulle øke lønnsomheten til sjømatnæringa

Etter bedriftsbesøkene og foredrag om innovasjon og entreprenørskap av firmaet Icelandic Startups, skulle studentene løse en utfordring.

Gruppene fikk 48 timer på seg til å utvikle ny teknologi og/eller design for å øke lønnsomheten i sjømatnæringa. Underveis fikk de hjelp av mentorer fra næringa.

– Det var veldig kjekt å få utfordringen med å være mentor for studentene. De har mange gode innspill som kan løfte sjømatnæringa et hakk videre, sier Roger Svarstad i Sparebanken Sogn og Fjordane.

Studentene presenterte også løsningene sine for en jury bestående av Ervik Havfiske, FHF, Stadt Towing Tank og Sogn og Fjordane Fiskarlag.

– Jeg er imponert over kreativiteten og kunnskapen til studentene, sa leder i Sogn og Fjordane Fiskarlag, Henriette Skaar etter presentasjonene.

Utviklet ny taleteknologi

Prisen for beste løsningsforslag ble delt ut av fiskeriminister Harald Tom Nesvik på Fiskeri- og havbrukskonferansen til Måløy Vekst.

Vinnergruppa ble Marine Voice, som utviklet ny taleteknologi som er havbruksnæringas svar på Apple´s Siri.

– Prosjektene har i seg tanker om å bringe ting videre fremover. Vinnergruppa viser det med teknologi og bruk av informasjonsteknologi, digitalisering og forenkling, sa fiskeriminister Harald Tom Nesvik.