BLOGG

Finalen i Ringer av vann- dag 3

Elevene fikk finaleoppdraget tirsdagen fra fiskeriminister Per Sandberg på slutten av hans tale til Sjømatdagene, se video her Finaleoppdrag: Omdømmebygging Over 70 prosent av jordens overflate er dekket av vann, men på verdensbasis er bare 3 prosent av maten vi spiser sjømat! Norge er en viktig leverandør av sjømat til verdens befolkning. Norge eksporterte 2,4 millioner tonn […]

Elevene fikk finaleoppdraget tirsdagen fra fiskeriminister Per Sandberg på slutten av hans tale til Sjømatdagene, se video her

Finaleoppdrag: Omdømmebygging

Over 70 prosent av jordens overflate er dekket av vann, men på verdensbasis er bare 3 prosent av maten vi spiser sjømat!
Norge er en viktig leverandør av sjømat til verdens befolkning. Norge eksporterte 2,4 millioner tonn sjømat til 146 land i 2016. Det tilsvarer 34 millioner måltider hver dag. Vi skal levere sunn og god sjømat til en voksende verdensbefolkning som er estimert å øke fra 7,3 til godt over 9 milliarder mennesker i 2050. Disse menneskene trenger mat, helsekost og medisin. Det er et stort ansvar som vi tar på alvor!

For å kunne utvikle sjømatnæringa er næringa avhengig av et godt omdømme. Dette er viktig for å kunne tiltrekke seg dyktige medarbeidere og investorer, men et godt omdømme er også helt avgjørende for at kundene skal velge norsk sjømat.

Dere skal utvikle et produkt, konsept eller tjeneste som er med på å styrke omdømmet til norsk sjømatnæring.

Elevene har under ett døgn på å jobbe med oppdraget, og har i løpet av prosessen fått veiledning fra næringsaktører. Onsdagen morgen ble skriftlig del av oppdraget levert inn og juryene satt i gang med arbeidet. Nå starter semifinalene med presentasjoner for juryen!

 

#Ringeravvann

 

Les mer om Ringer av vann her